بارداری هفته به هفته – هفته بیست و نهم بارداری
دو هفته اول سه ما سوم بارداری را پشت سر گذاشتهاید. روزبهروز به زمان تولد فرزندتان نزدیکتر میشوید و ما به شما خواهیم گفت که در هفته بیست و نهم بارداری انتظار چه اتفاقاتی را داشته باشید.
در هفته بیست و نهم بارداری چه تغییراتی در بدن صورت میگیرد؟
کل اضافهوزن شما در این مقطع باید بین ۸٫۶ تا ۱۱٫۳ کیلوگرم باشد. سر رحمتان بین ۸٫۹ تا ۱۰ سانتیمتر بالای ناف قرار دارد.
هفته پیش درباره تعدادی از ناراحتیهایی که در بخش آخر بارداری بروز میکند، صحبت کردیم. مثلاً، یبوست عارضه شایعی در دوران بارداری است و میتواند موجب درد و ناراحتی شکم، فعالیت اندک روده و عبور دشوار مدفوع شود.
برای جلوگیری از یبوست یا درمان آن، بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:
- رژیم غذایی با فیبر فراوان داشته باشید: میوهها، سبزیها، غلات صبحانه، نانهای سبوسدار، آلوها و سبوس.
- آب فراوان بنوشید: هرروز ۱۰ تا ۱۲ فنجان مایعات بنوشید.
- بهصورت منظم ورزش کنید: پیادهروی، شنا و ورزشهای ملایم به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه، سه روز در هفته به تحریک رودهها کمک میکند.
- مصرف داروهای بدون نسخهای چون کولاس یا متاموسیل.
- مصرف مکملهای آهن را کاهش دهید یا قطع کنید.
مصرف قرصهای ضد یبوست و روغنهای معدنی برای درمان یبوست در دوران بارداری توصیه نمیشود.
اندازه کودک در هفته بیست و نهم بارداری چقدر است؟
طول کودک در هفته بیست و نهم بارداری بیش از ۳۷ سانتیمتر و وزنش ۱٫۲۵ کیلوگرم است.
در هفته بیست و نهم بارداری برای کودک چه اتفاقی میافتد؟
در این مرحله، کودک بهسرعت رشد میکند. بدیهی است که کودک به افزایش وزن خود ادامه میدهد و سرش هم رشد میکند. علت آن تکامل سریع مغز است که از هفته ۲۸ آغاز شده است. عضلات و ریهها هم به رشد خود ادامه میدهند.
به دلیل اینکه بیشتر رشد کودک در این مرحله انجام میگیرد، حتماً باید مواد مغذی فراوان به بدنتان برسد و بسیار استراحت کنید. حتماً دقت کنید که بهاندازه کافی پروتئین، ویتامین C، اسیدفولیک، آهن و کلسیم به بدنتان برسد.
اگر در مورد میزان مناسب مصرف ویتامینها شک دارید، با پزشک خود تماس بگیرید.
برنامه شما برای هفته بیست و نهم بارداری چه باید باشد؟
برخی زنان توصیههای عجیبی از پزشک خود دریافت میکنند. این توصیهها میتواند به کوچکی پرهیز از فعالیتهایی خاص یا به جدیت استراحت مطلق باشد. اگر اهمیت توصیه پزشک را درک نمیکنید، از او دراینباره توضیح بخواهید.
نکاتی برای بهتر کردن بارداری
ماما، فرد متخصصی است که آموزش به دنیا آوردن بچه دیده است و از زنانی که باردار هستند، درد زایمان دارند یا اخیراً بچهدار شدهاند، حمایت روحی و جسمی کرده و اطلاعات لازم را در اختیار آنها قرار میدهد. هدف ماما است که به مادر کمک کند تا تجربه مثبت و بیخطری از زایمان خود داشته باشد خواه زایمانش طبیعی باشد خواه سزارین.
در طول زایمان، ماما در کنار مادر قرار میگیرد. او میتواند با استفاده از تکنیکهای تسکین درد مانند تنفس، تمدد اعصاب و ماساژ، به مادر آرامش دهد. ماما، همسران را هم تشویق به مشارکت میکند و باعث اطمینان خاطر میشود.
نقش ماما بهگونهای نیست که بتواند جای پدر یا همسر را در زایمان پر کند بلکه نقشی مکمل دارد و تجربه زوجها را شیرینتر میکند.
نکاتی برای همسران
حال که همسرتان مشغول برنامهریزی برای روز زایمان و انتخاب فردی است که همراهش باشد، بهتر است درباره نقشی که شما میخواهید در طول زایمان داشته باشید صحبت کنید. شما هم میتوانید بهتنهایی همسرتان را همراهی کنید و هم از یک ماما بخواهید هردوی شما را در این مسیر راهنمایی کند.
برخی از مواردی که میتوانید به آن فکر کنید:
- آیا نازکنارنجی هستید؟
- آیا میخواهید حامی اصلی مادر در روند زایمان باشید؟
- آیا متعهد به شرکت در کلاسهای زایمان هستید تا هر آنچه باید درباره حمایت از همسرتان در دوران زایمان یاد بگیرید؟
همسرتان باید از قبل برنامه خود را برای این روز و نقش شما را در آن بداند. اگر هماکنون درباره این مسئله صحبت کنید، فرصت کافی برای برنامهریزی خواهید داشت و مطمئن خواهید بود که برای روز زایمان آماده هستید.