فارمد – ارائه دهنده دستگاه‌های آزمایشگاهی و تجهیزات پزشکی

مراقبت دوران بارداری از خود و جنین – بخش سوم

دردو مطلب قبل به برخی از نکات مهم مراقبت دوران بارداری اشاره کردیم. در این مطلب نیز نکات مهم دیگر در این رابطه مورد بررسی قرار میگیرد.

دمدمی‌مزاجی. در دوران بارداری، هورمون‌های شما به‌شدت نوسان دارند. به‌علاوه، تغییر بزرگی در زندگی شما ایجاد شده است. خیلی به خودتان سخت نگیرید. اگر احساس ناراحتی شدید دارید و به خودکشی فکر می‌کنید، به پزشک خود مراجعه کنید.
سوزش سر معده. وعده‌های کم ولی در تعداد زیاد بخورید. غذاهای پر ادویه و چرب نخورید. بلافاصله پس از خوردن، دراز نکشید. قبل از خوردن آنتی‌اسیدها با پزشک خود مشورت کنید.
عفونت‌های قارچی. ترشحات واژینال در دوران بارداری افزایش می‌یابد. عفونت‌های قارچی که موجب ترشح هم می‌شوند در دوران بارداری معمول است. بهتر است در صورت مشاهده هرگونه ترشح غیرعادی با پزشک خود مشورت کنید.
خونریزی لثه. به‌طور منظم نخ دندان بکشید و مسواک بزنید، برای جرم‌گیری به دندان‌پزشک مراجعه کنید. هر گز به دلیل اینکه باردار هستید وقت دندان‌پزشکی خود را لغو نکنید بلکه به دندان‌پزشک خود بگویید که باردارید.
گرفتگی بینی. به دلیل تغییرات سطح هورمون زنانه استروژن اتفاق می‌افتد. شاید حتی خون‌دماغ شوید.
ورم (جمع شدن آب زیر پوست). دراز بکشید و پاهای خود را بالاتر از سطح بدن قرار دهید. به پهلوی چپ خود بخوابید تا خون بهتر بتواند از پاها به سمت قلب جریان پیدا کند. از داروهای ادرارآور استفاده نکنید. اگر می‌خواهید مصرف نمک را برای کاهش تورم کم کنید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. بدن شما برای نگه‌داشتن تعادل مایعات به نمک نیاز دارد و کاهش مصرف نمک بهترین راه برای کنترل تورم نیست.
تغییرات پوستی. خطوط کشیدگی قرمزرنگ روی پوستتان پدیدار می‌شود. لوسیون‌هایی که حاوی کره درخت شیا هستند به مرطوب ماندن پوست کمک می‌کنند و خارش پوست خشک را کاهش می‌دهند. معمولاً نمی‌توان از بروز خطوط کشیدگی جلوگیری کرد اما این خطوط عموماً پس از بارداری از بین می‌روند.
تغییرات پوستی دیگر شامل تیره شدن پوست صورت و اطراف نوک پستان‌ها، و طاهر شن خطی تیره زیر ناف است. پرهیز از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و استفاده از کرم‌های ضد آفتان می‌تواند این خطوط را کاهش دهد. اکثر این خطوط معمولاً پس از زایمان از بین می‌روند.
در موارد زیر با پزشک خود تماس بگیرید:

هشدار
«این کار را بکن، آن کار را نکن.» حتماً بارها این بایدها و نبایدها را شنیده‌اید. توجه به هشدارهای زیر خالی از لطف نیست:

مطالب مرتبط:

محصولات مرتبط: